Повітряні сили ЗСУ підтвердили застосування “розумних” американських авіабомб JDAM

У Повітряних силах підтвердили застосування українською авіацією “розумних” авіабомб натовського зразка JDAM.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону в п’ятницю, 31 березня, передає “Українська правда”.

“Ми використовуємо бомби, які називаються JDAM. Це бомби західного зразка, якими наша авіація доволі успішно завдає ударів по важливих цілях. Ці бомби дещо меншої потужності, але надзвичайно високоточні. Хотілось би мати таких бомб побільше, щоб мати успіх фронті”, – сказав полковник Ігнат.

Як відомо, останнім часом Росія активно застосовує по території України керовані авіаційні бомби. Зазвичай противник використовує бомби ФАБ-500 ще радянських часів, які дообладнують крилами і GPS-навігацією. Ігнат наголошував, що зазвичай ці бомби РФ не є дуже точними, тому становлять велику загрозу цивільним об’єктам.

Щоб протидіяти цьому виду озброєння, Україні потрібні далекобійні засоби протиповітряної оборони і сучасні багатоцільові літаки.

Нагадаємо, 21 грудня 2022 року Пентагон повідомив, що до чергового пакету безпекової допомоги США Україні входить неназвана кількість високоточних “розумних” авіабомб JDAM.

У лютому 2023 року Bloomberg інформував, що США надають Україні бомби дальнього радіусу дії з GPS-наведенням виробництва компанії Boeing, які здатна вражати цілі на відстані 72 кілометри. Ідеться про модифіковану версію боєприпасів Joint Direct Attack Munition. Це версія JDAM збільшеної дальності, відома як JDAM-ER.

Читайте також:
“У РФ ще є ресурс для спроб наступальних дій”: Зеленський провів засідання Ставки у звуженому форматі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна