“У РФ ще є ресурс для спроб наступальних дій”: Зеленський провів засідання Ставки у звуженому форматі

Президент Володимир Зеленський уперше провів сьогодні засідання Ставки верховного головнокомандувача у новому форматі.

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні в четвер, 2 лютого.

“Провів сьогодні засідання Ставки, вперше – у подвійному форматі. Спочатку – традиційний повний склад Ставки. Розглянули ситуацію на фронті, намагання Росії посилити тиск на Донбасі. Забезпечення армії. Підготовка кадрів та інші питання постійної уваги Ставки. А потім, у другій половині дня – додаткова зустріч членів Ставки у вузькому форматі. Для особливо вагомої розмови”, – сказав Зеленський.

Він заявив, що у військ РФ є ще ресурс для спроб наступальних дій, хоча “стратегічно програш Росії вже зрозумілий”.

“Вони (війська РФ) шукають варіанти, щоб спробувати змінити перебіг війни та намагаються поставити на службу агресії потенціал усіх територій, які вони поки що контролюють. Ми ж маємо продовжувати те саме, що робимо: посилювати нашу стійкість, бути абсолютно єдиними в прагненні забезпечити нашу армію та всіх захисників необхідною зброєю та обладнанням – нам в Україні потрібно говорити одним голосом зі світом щодо постачання для оборони. А також маємо щомісячно відчутно посилювати глобальний тиск на Росію”, – заявив президент Зеленський.

“Ворог має вийти із цієї своєї стадії значно більш послабленим, ніж вони передбачають для себе в найгірших сценаріях”, – додав він.

Нагадаємо, напередодні міністр Резніков заявив, що Росія планує великий наступ до річниці повномасштабного вторгнення.

Читайте також:
РФ може йти рейдами на північно-східні райони України, щоб розосередити ЗСУ перед наступом, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна