РФ може йти рейдами на північно-східні райони України, щоб розосередити ЗСУ перед наступом, – ISW

Президент РФ Володимир Путін може створювати умови для подальших рейдів окупантів через кордон до північно-східних районів України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 1 лютого.

Це робитиметься, ймовірно, для спроб продовжити внутрішні інформаційні операції та “притиснути” українські сили до північних прикордонних районів.

Путін 1 лютого провів нараду щодо відновлення житлової інфраструктури Криму, Білгородської, Брянської та Курської областей після “обстрілів неонацистських формувань”. Президент РФ зазначив, що пріоритетом його адміністрації є “припинення обстрілів українцями прикордонних районів, але це завдання – “справа військового відомства”.

Зосередженість Путіна на “небезпеці обстрілу Україною прикордонних регіонів, ймовірно, служить подвійній меті”. Це сприяє інформаційній операції, спрямованій на те, щоб представити війну в Україні як загрозу існуванню російських громадян і створити внутрішню підтримку тривалої війни.

Путін також може встановлювати умови для ескалації транскордонних рейдів, щоб відвернути й розсіяти українські сили від критичних напрямків просування, притиснувши їх до північно-східних прикордонних районів.

У звіті зазначено, що ISW далі вважає, що російське вторгнення з Білорусі є надзвичайно малоймовірним.

“Загроза транскордонних рейдів із Білгородської, Брянської та Курської областей на північ та північний схід України, ймовірно, є спробою змусити Україну перекинути в ці райони обмежені підрозділи для захисту від таких нападів, тим самим розосередивши українські війська до ймовірної російської наступальної операції у найближчі місяці”, –додають аналітики.

Раніше Інститут повідомляв про аналогічні російські операції з відволікання уваги та розсіювання у Запорізькій області.

Читайте також:
Путін наказав захопити Донеччину та Луганщину до березня, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна