Мати 5-місячного хлопчика, який загинув під час російського обстрілу Авдіївки, напередодні відмовилася від евакуації

Мама 5-місячного малюка, який загинув разом із бабусею під час російського обстрілу Авдіївки у п’ятницю, 31 березня, напередодні категорично відмовилася евакуюватися в безпечніше місце.

Про це розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“Жахлива трагедія в Авдіївці: під вогнем російської армії загинув 5-місячний хлопчик та його бабуся. Мати й батько дитини поранені.

Важко усвідомлювати, що навіть в умовах цієї страшної війни, яку ведуть проти нас росіяни, цієї трагедії можна було уникнути: буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати. Але, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату – жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце. А сьогодні сталося непоправне”, – написав Кириленко.

Він також наголосив, що евакуація, яка декому й досі видається незрозумілим і зайвим кроком, – це єдине, що зараз здатне зберегти життя.

“Вкотре звертаюся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше – не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей”, – закликав мешканців обстрілюваних районів голова ОВА.

Напередодні голова Авдіївської МВА Віталій Барабаш повідомляв, що у фактично зруйнованому обстрілами місті залишалося шестеро дітей, чиї батьки навідріз відмовляються виїздити.

За даними Офісу генпрокурора, станом на ранок 31 березня в Україні внаслідок російської повномасштабної агресії загинуло 466 дітей, поранено – 943 дитини.

Читайте також:
Наступного тижня з Авдіївки примусово евакуюють всіх дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна