Наступного тижня з Авдіївки примусово евакуюють всіх дітей

В Авдіївці (Донецька область) планують наступного тижня провести примусову евакуацію шістьох дітей, які залишилися в місті й яких батьки ховають від представників влади, волонтерів і поліцейських.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш у четвер, 30 березня, в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Не йдеться про вилучення дітей у батьків: хоча б один із них має обов’язково їхати з дитиною. Ми дали їм час (минуло майже два тижні) – наступного тижня вже будемо силою вивозити. На жаль, діятимемо у такий спосіб. Не хотілося б до цього доходити, але якщо безвідповідальні батьки наражають своїх дітей на смертельну небезпеку, то вже нема про що говорити – треба просто брати і вивозити”, – сказав він.

За словами начальника МВА, представники військової адміністрації, поліції та волонтери, які опікуються евакуацією, “намагалися дати людям шанс самим до цього прийти, щодня умовляючи кожну сім’ю”.

“Справа ж іще в тому, що вони ховають дітей, тікаючи від нас. Ми їх знаходимо, домовляємося, що завтра їдемо. Здається, ось навіть змогли вмовити, вони вже й валізи пакують, а вранці “Білі янголи” (спецпідрозділ поліції Донбасу, який у найгарячіших точках допомагає розвозити харчові набори та евакуювати населення – ред.) приїжджають забирати, а їх немає: вони за ніч змінили локацію”, – уточнив Барабаш.

Водночас начальник МВА наголосив, що наразі у місті залишаються шестеро дітей, хоча ще три тижні тому їх було майже 50.

“Динаміка є. Але цих шестеро – це ніби якась магічна цифра: ця кількість залишається незмінною вже понад тиждень. Хоча загалом через день по дитині вивозимо. Також ми знаходимо тих дітей, які не були в наших списках. Це діти, яких ховали або завозили. Тобто вони (батьки – ред.) показали себе на евакуації, поїхали, а через деякий час повернулися”, – додав він.

Читайте також:
В Авдіївці повністю розбита інфраструктура і немає жодної вцілілої будівлі, – МВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна