В Авдіївці повністю розбита інфраструктура і немає жодної вцілілої будівлі, – МВА

Інфраструктуру Авдіївки (Донецька область) повністю знищено внаслідок російських обстрілів, у місті не залишилося жодної вцілілої будівлі, а житловий фонд зруйновано на 80%.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш у четвер, 30 березня, в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Інфраструктура розбита повністю – не працює нічого. Житловий фонд більш ніж на 80% зруйнований – це те, що вже неможливо відновити, відремонтувати, а лише зносити і заново будувати. Наразі жодного вцілілого будинку. У місті, напевно, ще з літа немає жодної вцілілої будівлі. А загалом у нас було 149 багатоповерхових і близько чотирьох тисяч приватних будинків”, – сказав він.

Барабаш зазначив, що взимку місцеві жителі, які залишилися в місті, опалювали свої будинки за допомогою печей-буржуйок, яких “дуже багато надали і волонтери, і держава”, а також коштом субвенції з держбюджету було закуплено паливо для буржуйок.

Читайте також:
Друга Мар’їнка чи Бахмут: із фронтової Авдіївки забирають комунальників та вимикають зв’язок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна