Друга Мар’їнка чи Бахмут: із фронтової Авдіївки забирають комунальників та вимикають зв’язок

Із міста Авдіївка на Донеччині, яке перебуває в напівоточенні російських військ, евакуюють працівників комунальних служб та вимикають мобільний зв’язок.

Про це в неділю, 26 березня, повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

“Шкода це визнавати, та Авдіївка все більше стає схожою на місцевість із постапокаліптичних фільмів або… на геть зруйновану рашистами Мар’їнку“, – написав він у телеграмі.

“Місячний пейзаж малюють росіяни ракетами на нашій землі – день у день старанніше. Тому прийнято непросте рішення щодо евакуації з Авдіївки решти наших героїв – комунальників, які хоч якось намагались підтримувати чистоту і життєдіяльність міста”, – пояснив голова МВА.

“Від сьогодні вивозимо комунальну службу. Прилетіло недалеко від комунальної служби. Всі живі. Вивозитимемо службу в декілька етапів. Також будемо вимикати мобільний зв’язок, бо в місті є інформатори російських окупантів. Ще пару днів, і не буде змоги заряджати телефон. Ще пару днів, і нікому буде обслуговувати генератори та мобільну вежу”, – розповів Барабаш.

Барабаш вчергове закликав містян евакуюватись з населеного пункту.

Нині в Авдіївці залишаються близько двох тисяч мирних жителів.

“Родини з дітьми, які залишились у місті, ховають дітей та змінюють свої адреси”, – зазначив Барабаш.

За його словами, волонтери завозять у населений пункт гуманітарну допомогу.

Ситуація в Авдіївці

Ситуація навколо Авдіївки станом на 26 березня 2023. Мапа DeepState

Промислове місто Авдіївка, що на північ від Донецька, поруч із колишньою лінією розмежування, і після повномасштабного вторгнення РФ залишається під контролем українських військ. Однак узимку та навесні 2023 року “лещата” навколо міста стискаються. Ворог просунувся далі на захід як із південного (за Пісками), так і з північного напрямків.

Російські війська щодня обстрілюють цивільну забудову Авдіївки. Так, 26 березня військові РФ укотре поцілили у дві багатоповерхівки. 25 березня завдали авіаудару та ракетних ударів по місту. 24 березня армія РФ дев’ять разів обстріляла Авдіївку з літаків, “Градів” та артилерії, було пошкоджений багатоквартирний будинок.

В Авдіївці на Донеччині, за даними міської влади на 23 березня, залишаються семеро дітей.

Читайте також:
Противник зосереджує наступальні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна