Енергетична інфраструктура, “Укргазвидобування”, житлові будинки – куди вдарили російські ракети і “шахеди” на Харківщині

Пізно ввечері росіяни випустили по місту Харків загалом 9 ракет, попередньо із зенітних ракетних комплексів С-300.

Про це зранку в п’ятницю, 31 березня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові пошкоджений об’єкт цивільної інфраструктури та приватні житлові будинки. Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі.

Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали троє людей, вони госпіталізації не потребували.

В ефірі національного телемарафону Синєгубов уточнив, що “важко сказати, що було ціллю росіян, окрім терору місцевого населення”.

“Тому що ракети влучили в напівпромзону міста Харкова. Пошкодили при цьому цивільну інфраструктуру, житлові будинки. Однак ракета потрапила поміж житлового кварталу безпосередньо в дорогу. Ще дві ракети розірвалися просто в повітрі. Одночасно ми мали атаку дронами “Шахед”. Ці бойові дрони частково потрапили в інфраструктуру “Укргазвидобування”, – розповів голова ОВА.

“Зараз наші підрозділи працюють, щоб налагодити послуги електропостачання. Бо ракетами були пошкоджені зокрема енергетичні структури, електромережі тощо”, – сказав Синєгубов.

Також уночі ворог вчинив атаку БПЛА “Шахед” на об’єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані двоє цивільних чоловіків, 44 та 66 років.

“Протягом минулої доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківської області в Куп’янському, Чугуївському та Вовчанському районах. Зокрема, вогонь вівся по Козачій Лопані, Куп’янську, Дворічній, Стрілечі та інших містах і селах. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди”, – розповів також голова ОВА.

Читайте також:
Око за око: одночасно з обстрілом Харкова росіянами “бавовна” прилетіла по Бєлгороду. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна