Око за око: одночасно з обстрілом Харкова росіянами “бавовна” була в Бєлгороді. ВІДЕО

доповнено

Під час удару зенітними ракетами РФ по Харкову лунали вибухи в російському Бєлгороді, що з іншого боку кордону.

Про це ввечері в четвер, 30 березня, повідомили керівники Харкова й Харківської області та місцеві телеграм-канали Бєлгородщини.

Мер Ігор Терехов та голова ОВА Олег Синєгубов повідомили про ракетний обстріл міста о 22:12.

“Ворог знову б’є по Харкову. Зафіксовано щонайменше 6 «прильотів», попередньо С-300. Обстрілюють з боку Бєлгорода. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється”, – написав невдовзі Синєгубов.

Після 23-ї години він зазначив, що, за попередньою інформацією, внаслідок ракетних ударів в одному з районів міста пошкоджено приватний будинок та два цивільних авто; наразі без постраждалих.

У той самий час – о 22:13 – у Бєлгороді, обласному центрі з російського боку кордону, було “гучно”. Про це повідомляв телеграм-канал “Жесть Белгород”, публікуючи відео зі звуками вибухів.

Через деякий час канал виклав ще кілька відео із зафіксованими звуками вибухів та зазначив, що “гучні хлопки” нібито пов’язані з роботою збройних сил Росії.

За однією з версій, вибухи були виходами ракет С-300.

Зранку 31 березня голова Харківської ОВА Синєгубов повідомив, що всього по місту Харків росіяни випустили 9 ракет, попередньо ЗРК С-300.

У Харкові пошкоджений об’єкт цивільної інфраструктури та приватні житлові будинки. Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі.

Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали троє людей. Госпіталізації не потребували.

Також уночі ворог вчинив атаку БПЛА “Шахед” на об’єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані двоє цивільних чоловіків, 44 та 66 років.

Контекст

У відповідь на обстріли росіянами цивільної інфраструктури України наші війська вже тривалий час вражають та палять військові арсенали, логістичні, промислові й енергетичні об’єкти в прикордонних областях РФ, насамперед у Бєлгородській.

Так, 13 жовтня 2022 року в селищі Октябрський під Бєлгородом – за 40 км від кордону України – пролунали вибухи: підірвано склад боєприпасів та почалася пожежа й детонація боєприпасів. 14 жовтня в Бєлгороді сталася пожежа на електропідстанції, частина міста залишилася без світла. У місті знову було чутно вибухи, ймовірно, працювала також ППО. 15 жовтня один зі снарядів влучив у нафтобазу на території Бєлгородського району.

Надалі такі удари стали регулярними. Зокрема, 11 лютого 2023 року були уражені підприємства в Муромі, Шебекино, Яковлєво.

Читайте також:
У Бєлгородській області шукають добровольців, які б рили окопи й траншеї, – ГШ

Нафтопровід у Бєлгородській області атаковано безпілотником, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна