Передані Україні МіГ-29 не можуть нести сучасні ракети, – Ігнат

Літаки МіГ-29, які Україна отримує від міжнародних партнерів, лише частково посилять спроможності Сил оборони. Україні потрібні сучасні багатоцільові літаки, від яких залежить успіх у війні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Все залежить від того, яка у літака радіолокаційна станція і озброєння, яке він може нести під крилами – керовані авіаційні ракети, крилаті ракети, бомби тощо. Ці літаки (МіГ-29 – ред.) – польські і словацькі – це, безумовно, посилить дещо наші спроможності, але нічого з цього, що я перерахував, там немає – ні бортового радару, ні сучасних ракет там не поставиш», – зазначив Ігнат, його цитує “Укрінформ”.

За його словами, ці літаки МіГ-29 потребують глибокої модернізації. “Замінити там треба дуже багато, і основне – це озброєння і радар. Там модернізовано дещо системи зв’язку, систему «свій-чужий», GPS-навігацію. В умовах мирного часу така модернізація для полегшення виконання бойових завдань в країнах НАТО. А із озброєння, радара там нічого немає. Тому потрібно розуміти, що нам потрібні сучасні багатоцільові літаки, від яких залежить успіх у війні, яку ми ведемо проти агресора», – підкреслив Ігнат.

Як відомо, винищувачі МіГ-29 Києву передаватиме коаліція з кількох країн. Ці літаки Україна може отримати упродовж кількох тижнів. Польща та Словаччина загалом планують передати Україні 33 літаки МіГ-29: з них 20 Київ має отримати від Варшави, 13 – від Братислави.
Наразі ці держави передали Україні по чотири літаки МіГ-29.
Водночас Україна прагне отримати сучасні винищувачі – F-16 чи F-15 ВПС США або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen.

Читайте також:
Генсек НАТО не виключив, що союзники нададуть Україні західні винищувачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.