На війні за Україну загинув бойовий льотчик Денис Кирилюк

У ніч на 28 березня під час виконання бойового завдання загинув майор Денис Кирилюк – бойовий льотчик Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомили у соцмережі побратим, військовослужбовець Валентин Панчук, та 831-ша миргородська бригада тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ.

“Під час виконання бойового завдання загинув заступник командира ескадрильї – штурман авіаційної ескадрильї майор Денис Кирилюк”, – ідеться в дописі бригади.

Побратим розповів, що Денис Миколайович Кирилюк у 2011 році закінчив Харківський національний університет Повітряних сил. Разом із сім’єю проживав на Миргородщині. Захоплювався літаками з самого дитинства, обожнював рибалку та постійно хизувався своїми уловами рідним та близьким.

Денис Кирилюк

“Денис Миколайович був досвідченим та вправним пілотом, здійснив понад 80 бойових вильотів, з них 70 – під час повномасштабного вторгнення на знищення ворога”, – розповів побратим.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, майор Кирилюк був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (указ від 2 серпня 2022 року). Також Кирилюк мав відзнаку “За участь в АТО” та був власником вогнепальної зброї, яку отримав за заслуги від Міністерства оборони України.

Денис Кирилюк

“От зовсім недавно, 19 днів тому, з його обличчя неможливо було стерти посмішку, у нього народився син.

А сьогодні самотніми залишилися дружина Дениса з маленькою донечкою та новонародженим сином…” – написав Панчук та попросив про фінансову допомогу для самотньої дружини Альони, яка зосталася з двома дітками на руках.

Картка дружини для допомоги:
4966804010091204 – Альона
Картка побратима для допомоги родині:
5375411205203164 – Олексій
банка

Читайте також:
Ціна сигналу “відбій повітряної тривоги”.
Пілот-винищувач Тарас Редькін загинув, відвівши літак від населеного пункту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна