Зеленський уперше провів засідання Ставки не в Києві: про що говорили

Володимир Зеленський уперше провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача поза Києвом – у Дніпрі.

Про це він повідомив із місця події у вечірньому відеозверненні в понеділок, 27 березня.

“Щойно провів засідання Ставки – вперше на виїзді, у Дніпрі. Саме тут, у стратегічному місті центру нашої країни, після відвідання Марганця й Нікополя, Запоріжжя, передових позицій наших воїнів у Запорізькій області”, – сказав президент.

Як розповів Зеленський, командувачі оперативних напрямків доповіли про фактичну ситуацію на фронті. Генерали Сирський і Тарнавський були присутні особисто – вони очолюють оборону на Донеччині на найбільш гарячих напрямках. “Були й онлайн-доповіді командувачів ОСУВ, що прикривають південь і північ. Була доповідь головкома та інших”, – сказав президент.

Він подякував бійцям ГУР, зокрема підрозділу “Кракен”, “за потужну роботу сьогодні в Бахмуті”.

За словами президента, на Ставці також обговорили загальну ситуацію у прифронтових районах, укріплення й захист наших рубежів по всій протяжності фронту, від Херсонщини до Харківщини.

Також Зеленський доповів, що сьогодні в Запоріжжі був на місті влучання російських ракет по житлових будинках. Звичайні будинки…

“Спалені, частково, на жаль, зруйновані. Десятки людей були поранені цим божевільним російським ударом. Терористи точно знали, куди спрямовують свої ракети. Осколково-фугасні «Смерчі». По будинках. 37 людей постраждали, двоє загинули. Мої співчуття тим, хто втратив рідних і близьких… Понад 400 людей звернулися по допомогу.
Звичайно, і за цей удар Росія відповідатиме. Саме для цього ми по максимуму співпрацюємо з міжнародною юстицією, мобілізуємо світ для створення спецтрибуналу щодо агресії Росії. Все це буде. Вироки терористам будуть”, – заявив президент.

За його словами, держава допомагає тим, хто втратив житло від цього й подібних ударів: “Місцева влада й партнери мають ресурс для того, щоб надати людям першочергову допомогу”.

За словами Зеленського, йому “боляче було дивитися на те, що Росія зробила з нашим Марганцем, із нашим Нікополем. Але наші воїни, кожен і кожна, хто зараз на передових позиціях, кого ми сьогодні відвідали на Запоріжжі, точно знають, що їм потрібно, щоб відтісняти ворога з нашої землі”.

Також він відвідав сьогодні наших бійців у шпиталі, де вони відновлюються після поранень, та подякував лікарям, медсестрам, волонтерам, які допомагають рятувати бійців.

Крім того, президент прозвітував, що зустрівся з керівником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

“Тематика зрозуміла: безпека нашої енергетики, наших атомних станцій. Передусім Запорізької АЕС, яку Росія досі використовує для радіаційного шантажу світу. Жоден інший терорист не доходив у своєму цинізмі до таких глибин, у яких Росія постійно шукає й знаходить нове дно.

Тримати в заручниках атомну станцію протягом понад року – це найгірше, що могло статися в історії європейської та загалом світової атомної енергетики. Що довше російська окупація ЗАЕС триватиме, то більшою буде загроза безпеці України, усієї Європи та світу. Дякую нашим партнерам, дякую Гроссі за розуміння цього й за підтримку України у відповідних питаннях”, – сказав Володимир Зеленський.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна