Чехія продовжила візовий бан росіянам і білорусам

Чехія продовжила до кінця березня 2024 року заборону на видачу віз громадянам Росії та Білорусі, навіть якщо вони мають паспорти інших країн.

Про це 23 березня повідомляють Ceske Noviny.

Кабінет міністрів Чеської Республіки схвалив відповідний проект закону, поданий МЗС.

“Заяви на отримання посвідки на проживання в Чехії, подані росіянами та білорусами до посольств та консульств Чеської Республіки, не розглядаються. Зараз така заборона поширилася на росіян та білорусів із другим громадянством”, — йдеться в повідомленні.

Обмеження не поширюються на росіян та білорусів, які вже мають посвідку на проживання в ЧР – вони зможуть подавати заяви на продовження. Крім того, оформлювати візи зможуть члени сім’ї громадян Чехії та громадян інших країн Євросоюзу.

Передісторія

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чехія зупинила видачу віз спочатку громадянам Росії, а потім і Білорусі. Також Чехія заборонила громадянам Росії та Білорусі безвізовий транзит через свої аеропорти та прямий в’їзд на територію Чехії російських туристів із країн, які не входять до Шенгенської зони.

22 вересня 2022 року Чехія виступила також проти видачі гуманітарних віз росіянам, які тікають від оголошеної президентом РФ Володимиром Путіним мобілізації.

Читайте також:
Чехія забороняє в’їзд росіянам за туристичними й студентськими візами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна