РФ атакувала “шахедами” з півночі: знищено 16 дронів, є загиблі та пошкодження інфраструктурних об’єктів

У Київській області внаслідок нічної російської атаки безпілотниками пошкоджень зазнав цивільний обʼєкт. Загинули троє людей, поранені ще сім.

Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація. Район і населений пункт, де відбулася трагедія, не уточнюються.

На місці працюють підрозділи ДСНС, Національної поліції та відповідні екстрені служби. Постраждалим надається необхідна допомога.
Станом на 05:50 пожежу локалізовано.

У Житомирській області внаслідок російської атаки безпілотниками було пошкоджено інфраструктурний обʼєкт. Жертв і поранених немає, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко. ППО області збила три БпЛА.

“Сьогодні вночі під час атаки дронів три безпілотники ворога було збито підрозділами протиповітряної оборони. Пошкодження зазнав один з об’єктів інфраструктури області”, – зазначив він.

У ніч на 22 березня в повітряному просторі навколо Києва виявили близько восьми ворожих ударних безпілотників типу Shahed. Усі були знищені протиповітряної обороною.

Про це в Телеграм повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Остання повітряна тривога в Києві тривала понад 4 години. За остаточно опрацьованою інформацією в повітряному просторі навколо Києва було виявлено близько 8 ворожих БПЛА типу «Shahed». Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашого ППО. Дякуйте нашій протиповітряній обороні! Вірте в ЗСУ. Але не забувайте про правила безпеки. Наполегливо наголошую всім киянам – чітко та неухильно дотримуйтеся вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть в комендантську годину”, – закликав він.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ підсумували, що в ніч на 22 березня 2023 року близько 23.30 російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу «Shahed- 136/131».

Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку (Брянська область РФ).

“Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України знищено 16 із 21 ударних БпЛА, переважно в зоні відповідальності Повітряне командування “Центр” Повітряних Сил ЗС України”, – повідомили в КПС ЗСУ.

Читайте також:
Атака “шахедів”: Київ відбив усі БПЛА, а в Новомосковськ було два “прильоти”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна