Атака “шахедів”: Київ відбив усі БПЛА, а в Новомосковськ було два “прильоти”

доповнено

Пізно ввечері в п’ятницю, 17 березня, росіяни скерували на територію України ударні безпілотники типу “Шахед” із північного та південно-східного напрямків. У Києві повітряна тривога тривала з 21:17 до 01:09 суботи, в деяких областях – ще довше.

“Ворог в черговий раз запустив в напрямку Києва баражуючі боєприпаси “Shahed”. Силами нашої ППО усі повітряні цілі знищені. Вкотре дякуємо їм за відмінну роботу. За даними на цю мить – без жертв та руйнувань. Інформація уточнюється”, – розповів начальник Київської МВА Сергій Попко у телеграмі.

Через масову атаку дронів-камікадзе протиповітряна оборона працювала на Київщині, Дніпропетровщині, Житомирщині. Надалі тривога тривала також на Львівщині, Рівненщині та Волині.

Як інформувало Повітряне командування “Схід“, під час атаки росіян на об’єкти критичної інфраструктури у Дніпропетровській області було знищено три дрони, імовірно, типу “Shahed-131/136”, запущені ворогом із південно-східного напрямку. БПЛА збили у Дніпровському районі.

Однак, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, були і влучання. Два дрони поцiлили в об’єкт критичної інфраструктури у місті Новомосковськ, що сусіднє з Дніпром.

“Там серйозні руйнування. Працюють всі служби. Наслідки атаки уточнюються”, – зазначив голова ОВА.

У Дніпропетровській області повітряна тривога тривала з 20:59 до 23:09.

О 21:41 і 22:25 про те, що працює ППО, повідомляла Київська обласна військова адміністрація.

О 22:25 голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко писав у телеграмі, що на Житомирщині теж працює протиповітряна оборона. За даними з соцмереж, вибухи було чути в Коростені.

Уранці голова Львівської ОВА Максим Козицький поінформував у телеграмі: “Близько 1-ї години ночі нашу область атакували дрони-камікадзе типу Shahed-136. За попередньою інформацією, їх було шість. Три збили наші Сили ППО. Дякую ПвК «Захід». Ви врятували багато життів і багато людського майна. Це було дуже складне завдання, адже дрони летять низько”.

“Ще три безпілотники влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі. Приміщення пошкоджені. Найважливіше – постраждалих немає”, – додав голова області.

Читайте також:
Колишній генпрокурор Луценко став командиром взводу ударних БПЛА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна