“Можливості ще не вичерпані”: обороною Бахмута керує генерал Гнатов, який виходив із Криму з морпіхами

Безпосередньо обороною міста Бухмут на Донеччині, де тривають запеклі бої з російськими окупантами, керує колишній командир 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Андрій Гнатов.

Про це 20 березня повідомила в телеграмі заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Досі не було офіційних повідомлень про виконання Гнатовим таких завдань.

“Цього тижня минає другий місяць з моменту загострення боїв за Бахмут. Ніхто не вірив, що в умовах настільки інтенсивних атак ворога можна утримати місто більше тижня, максимум двох. Але завдяки мужності та героїзму тисяч наших воїнів, а також вмілому керівництву наших генералів та офіцерів – оборона Бахмута тримається та можливості ще не вичерпані.
Керівник оборони Бахмута – бригадний генерал Гнатов Андрій“, – розповіла Маляр.

Як відомо, Андрій Вікторович Гнатов – колишній начальник штабу, заступник командувача військ оперативного командування “Південь” Сухопутних військ Збройних сил України (із 2022 року). Доти був начальником штабу (у 2016-2018 рр.) та командиром (2018-2021 рр.) 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Військово-Морських сил ЗСУ. Ця бригада була сформована у 2015 році на базі військових частин, виведених з окупованого Криму.
Сам Гнатов також служив на півострові ще як молодий офіцер. Бригадним генералом став у червні 2022-го.
Має Хрест бойових заслуг (27 липня 2022), орден Богдана Хмельницького III ст. (21 серпня 2020), медаль “За військову службу Україні” (3 липня 2015).

Також безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Паліса Павло та комбриг 3-ї бригади Національної гвардії полковник Півненко Олександр, зазначила представниця МОУ.

Крім того, за словами Маляр, обороною Бахмута на вищому рівні керують такі воєначальники:

  • керівник оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут, – командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” генерал-полковник Олександр Сирський,
  • частиною східного фронту керує командувач ОСУВ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Ситуація навколо Бахмута – мапа DeepState станом на 20 березня 2023

Як відомо, місто Бахмут на Донеччині протягом останніх місяців залишається ареною найзапекліших боїв україно-російської війни. Українське командування на Ставці у президента Зеленського 6 березня ухвалило рішення не виходити з міста, пояснюючи це тим, що оборона дозволить виснажити найбільш боєздатні російські сили. Однак “кліщі” навколо Бахмута стискаються.

Читайте також:
У ЗСУ прогнозують Авдіївці долю “другого Бахмута”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.