Командир в/ч вимагав сто тисяч з військового за переведення з частини

Працівники ДБР викрили на корупції заступника командира однієї з військових частин на Одещині: вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військового за підписання документів на переведення до іншого підрозділу.

Про це у вівторок, 21 березня, повідомили пресслужба ДБР та Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону

“Підполковник діяв у змові з начальником речової служби частини. Вони вимагали від військового гроші за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів. Обох зловмисників затримано під час отримання частини хабаря у сумі 100 тисяч грн”, – йдеться в повідомленні.

Затриманим повідомили про підозру, суд обрав запобіжний їм захід вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 998 448 гривень, зазначають прокурори.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
В Одесі затримали ексвійськового, який шпигував на РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна