Розстріл окупантами українського полоненого Мацієвського є непоодиноким випадком, – омбудсмен

Розстріл росіянами українського полоненого Олександра Мацієвського – непоодинокий випадок.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

“Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази “Слава Україні”, на жаль, непоодинокий випадок на цій жахливій загарбницькій війні. Маємо свідчення про інші страти російськими окупантами наших беззбройних військовополонених. Про це стало відомо з наших джерел у силових структурах, а згодом опубліковано в ЗМІ”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що росіяни розстрілюють відкрито та цинічно. За згоди командирів і з впевненістю, що уникнуть покарання. Вкотре переконуємося, що для Росії не існує Женевських конвенцій та норм міжнародного гуманітарного права. Окупанти систематично скоюють воєнні злочини, порушуючи закони та звичаї війни.

Дмитро Лубінець також повідомив, що про кожен такий злочин інформує міжнародну спільноту, адже притягнення Російської Федерації до відповідальності – не лише мета, а й обов’язок всього цивілізованого світу.

Читайте також:
Президент надав звання Героя України Олександру Мацієвському, якого окупанти розстріляли за слова “Слава Україні!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна