МЗС і мусульмани спростували фейк про нарізання “солдатом ЗСУ” сала на Корані

Міністерство закордонних справ України засудило постановочне пропагандистське відео росіян, на якому нібито українські військові плюндрують Коран. В МЗС вважають, що Росія таким чином укотре намагається дискредитувати Україну.

Про це 16 березня заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Росія зняла ролик, в якому невідомі люди, що видають себе за українських солдатів, ріжуть свинину на Корані та спалюють його сторінки. Вони розмовляють ламаною українською мовою і використовують російський армійський ніж. Росія має бути засуджена за образу ісламу в спробі дискредитувати Україну”, – написав Ніколенко у твіттері.

У свою чергу муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов, який улітку 2022 року став парамедиком у Силах оборони України, зазначив, що російська пропаганда запустила цю ІПСО “напередодні священного Рамадана”, розраховуючи на обурення мусульман діями нібито українських захисників.

“Але все зроблено в стилі російської недолугості, про що і є це відео. Українці, на відміну від росіян, всі єдині, підтримують одне одного і поважають духовний вибір кожного захисника, в нас немає “чурбанських книг”, і слова такого також немає”, – заявив Ісмагілов у фейсбуці.

Читайте також:
“Новина” про зниження віку постановки на військовий облік виявилася фейком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна