Приховані камери на дорогах: контррозвідка в Польщі ліквідувала російську шпигунську мережу

Агентство внутрішньої безпеки Польщі ліквідувало шпигунську мережу, яка працювала на Росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі.

Про це 15 березня повідомив сайт радіо RMF FM із посиланням на свої джерела.

У межах розслідування співробітники ABW затримали шістьох людей, а на залізничних шляхах та об’єктах національної критичної інфраструктури через діяльність мережі було оголошено тривогу.

Затримані є іноземцями “з-за східного кордону”, котрі ймовірно працювали на російські спецслужби. Агенти ABW затримали їх у зв’язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією RMF FM, ідеться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві, зокрема біля аеропорту в Ясьонці неподалік Жешува. Аеропорт є головним транзитним пунктом для західної зброї та боєприпасів для України. Камери також були встановлені в інших частинах Польщі.

У зв’язку зі спецоперацією співробітники служб і поліції приведені у стан підвищеної готовності. Особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, також посилено охорону ключових об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:
Польща вишле десятки російських дипломатів за шпигунство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна