42 дні в підвалі без їжі й води: пораненого воїна ЗСУ під Бахмутом знайшов легіонер із Нової Зеландії

Російські окупанти в селі під Бахмутом понад 40 днів тримали в підвалі пораненого українського воїна без їжі й води. Однак Олексій Гордєєв вижив і був врятований новозеландським легіонером, коли ЗСУ відбили ворожу позицію.

Подробиці цієї дивовижної історії 15 березня розповів журналіст Андрій Цаплієнко.

“Воїни, які звільнили село під Бахмутом, знайшли у підвалі полоненого українського бійця Олексія Гордєєва. З дірками від куль та осколків у стегні та спині, але живий! З пекла його витяг доброволець ЗСУ з Нової Зеландії”, – написав Цаплієнко в телеграмі.

“Нагорі точилися бої, а поранений Олексій 42 (!) дні лежав у підземеллі серед його вбитих і вмираючих від ран товаришів, яким він хотів, але не міг допомогти. Харчувався він крихтами – схуд із 80 до 42 кг, пив із калюж, а коли вода закінчилася – [пив] отруйний антифриз із нагрівача”, – розповів фронтовий кореспондент.

За його словами, зараз Олексій Гордєєв у шпиталі у Дніпрі. Його прооперували, лікують від отруєння та дистрофії, скоро переведуть до клініки в Києві.

Також Цаплієнко зацитував лист батька воїна, Олександра Гордєєва: “Наші молитви ближче до Бога, бо наші хлопці – воїни світла! Щира дяка всім, хто молився, шукав, підтримував і допомагав, був поруч всі ці нескінченні півтора місяця. Ми разом знайшли нашого козака!”

Як інформувала “Новинарня“, раніше про цю історію в мережі розповів журналіст Сергій Гармаш, колишній представник Донецької області в Мінській тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань Донбасу. 12 березня він написав у фейсбуці, без указання імені й місця, що 27-річного хлопця привезли до прифронтового шпиталю, виснаженого до крайнього ступеня – “наші відбили ворожу позицію і знайшли його”. “Якби не один російський солдат, який із жалості ділив із ним свою пайку, помер би з голоду… Коли у госпіталі ми обмивали його перед реанімацією, він був у прямому сенсі холодний. Кілька його товаришів, теж захоплених у полон, померли від ран і голоду”.

Читайте також:
“Серце не витримало”: помер комбат-азовець Олег Мудрак, звільнений із полону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна