На Житомирщині офіцер побив ногами строковика, тепер перепрошує

Командир взводу побив солдата-строковика в казармі навчального центру на Житомирщині. Відео потрапило в інтернет, офіцера відсторонили, він просить вибачення.

Відео побиття розійшлося соцмережами і телеграм-каналами, зокрема російськими.

Побиття ногами відбувається у 190-му навчальному центрі в смт Гуйва на Житомирщині, інформує “Перший Житомирський”. Офіцер на відео – командир 2-го взводу роти охорони лейтенант Віктор Вітусевич.

Також у мережі опубліковано аудіозапис, імовірно, зроблений під час конфлікту. Офіцер із російською лайкою сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника.

Після розголосу Вітусевич записав відеозвернення, в якому визнав свою провину та заявив, що готовий до покарання. Він дає зрозуміти, що побив солдата через те, що той зловживав алкоголем.

“Алкоголь в армії – це неприпустимо. Це смерть на фронті, це ризик для життя всього підрозділу, де б він не був – на навчаннях чи в районі виконання бойових дій. Це неприпустимо і потрібно суворо забороняти. Я буду відповідати за свої дії, сумнівів у цьому немає, але це не змінить мого ставлення до алкоголю в армії”, – сказав Вітусевич.

Командування 190 НЦ повідомило, що відсторонило фігурантів події від виконання обов’язків та почало розслідування.

“Уже розпочато службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо. Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням і нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування будуть ухвалені відповідні рішення”, – заявили в навчальному центрі.

Читайте також:
Міноборони показало нові зарплати в ЗСУ у 2023 році – від солдата до офіцера, від стрільця до комбрига

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна