Папа Франциск заявив, що приїде в Київ тільки за умови візиту і в Москву, й назвав Путіна “культурною” людиною

Папа Римський Франциск заявив, що готовий приїхати в Україну, але тільки за умови, що відвідає також і Росію.

Про це він сказав в інтерв’ю аргентинському порталу La Nacion, пише “Європейська правда“.

“Я бажаю поїхати в Київ. Я хочу поїхати в Київ. Але за умови, що поїду також і в Москву. Я відвідаю або обидва місця, або жодного”, – заявив понтифік.

Він визнав, що наразі не може відвідати Москву, але “це не неможливо”: “Сподіваюся, що ми зможемо це здійснити. Але ніяких обіцянок немає”.

Папа також розповів, що пропонував українському президенту Володимиру Зеленському приїхати у Ватикан для аудієнції.

“Та зрештою він відклав її після початку бомбардувань і сказав, що не скасовує її, а відтерміновує до моменту, коли зможе подорожувати за кордон”, – зазначив Папа Римський.

Він також прокоментував свої нещодавні слова в інших інтерв’ю про те, що президент РФ Володимир Путін – “культурна людина”.

– Чи може культурна людина стояти за такими воєнними злочинами, які ми бачимо впродовж року? Вчора вони випустили по мирному населенню 81 ракету, включно з гіперзвуковими, – зауважила журналістка.

– Він культурний. Він тричі приїздив до мене сюди як глава держави, і з ним можна вести розмову на високому рівні. Це культурно. Одного разу ми говорили про літературу. Це людина, яка не тільки російськомовна, а й чудово володіє німецькою, володіє англійською. Це культурно. Культура – ​​це те, що набувається, а не моральний фах. Це дві різні речі, – відповів Папа.

Як писала “Новинарня“, ще липні 2022 року Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви – бажано перед візитом до Києва, щоб “сприяти миру”.

Читати також:
Папа Римський у Південному Судані помолився за мир і в “багатостраждальній Україні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна