Папа Римський у Південному Судані помолився за мир і в “багатостраждальній Україні”

Папа Римський Франциск завершив шестиденний візит на Африканський континент, де відвідав Демократичну Республіку Конго та Південний Судан.

Під час прощальної меси в південносуданській столиці Джубі в неділю, 5 лютого, понтифік помолився також і за мир у “багатостраждальній Україні”, пише Vatican News.

На богослужінні за участі близько 70 тисяч вірян глава Католицької церкви зазначив, що “хоче залишити кожному слово “надія” – як дар, щоб ділитися, як насіння, що повинно принести плід”.

“З надією хочу поєднати інше слово, слово цих днів: мир.

Разом із моїми братами Джастіном і Ієном (у спільному екуменічному візиті в Південний Судан Франциска супроводжували архієпископ Кентерберійський Англіканської церкви Джастін Велбі та модератор Генасамблеї Церкви Шотландії Ієн Гріншилдс – “Н”) ми прибули сюди і надалі супроводитимемо ваші кроки, троє разом, роблячи все, що можемо, аби це були кроки миру, кроки до миру”, – заявив Папа, “ввіряючи шлях примирення та миру заступництву жінки” – Богородиці.

“Їй, до якої тепер молимося, ввіряємо справу миру в Південному Судані та на всьому Африканському континенті. Богородиці також ввіряймо мир у світі, особливо в численних країнах, де тривають війни, як от багатостраждальна Україна“, – сказав Франциск.

Також очільник Католицької церкви закликав присутніх відкинути “отруту ненависті” й попросив керівництво країни зосередитися на припиненні конфлікту.

Папа Франциск та президент Південного Судану Салва Киїр, 5 лютого 2023 року. Фото: Vatican Media

Після того, як Південний Судан отримав незалежність у 2011 році, країну охопила громадянська війна, що забрала понад 400 тисяч жертв.

Візит Папи до ДР Конго та Південного Судану у Ватикані анонсували ще 3 березня 2022 року – як такий, що має відбутися в липні-2022. Проте 10 червня було повідомлено, що понтифік змушений відкласти цю подорож за наполяганням лікарів.

Додамо, що після початку повномасштабного вторгнення Росії українські посадовці, включно з президентом Володимиром Зеленським, неодноразово запрошували Папу Римського Франциска відвідати Україну.

Читайте також:
Папа вперше зустрівся із Всеукраїнською радою церков з Епіфанієм у складі. Передали список полонених медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна