Вистачить на місяць: у Часів Яр прибув конвой із допомогою ООН

Уранці 10 березня три вантажівки з гуманітарною допомогою ООН доставили необхідні речі у місто Часів Яр у Донецькій області, розташоване за 10 км від фронтового Бахмута, щоб надати допомогу для щонайменше 2 тисячам людей, які там залишаються.

Про це “Новинарні” повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних справ.

Конвой доставив медикаменти для мешканців, що залишилися у Часовому Яру.

“Цього буде вдосталь на три місяці. Засоби гігієни для 2 000 осіб та продовольчі набори для 750 осіб розраховані на місяць. Лампи на сонячних батареях і брезент для близько 750 осіб”, – розповів речник управління.

Речі та набори для Донеччини надані Агенцією ООН у справах біженців (УВКБ ООН), ВООЗ, Всесвітньою продовольчою програмою, Міжнародною організацією з міграції та ЮНІСЕФ.

Сьогодні гуманітарний конвой ООН повернеться до міста Дніпро.

Часів Яр на мапі DeepState станом на 10 березня 2023

Більшість із 16 тисяч людей, які раніше жили в Часовому Яру та навколишніх населених пунктах, покинули цю територію через загрозу бойових дій неподалік. Часів Яр був повністю відключений від газопостачання понад місяць тому, а вся вода тут лише привозна. Електропостачання є вкрай обмеженим, а єдина амбулаторія, яка все ще працює, має малу пропускну здатність через складну безпекову ситуацію.

“ООН і наші партнери з гуманітарних організацій разом із місцевими волонтерськими групами підтримують людей у Часовому Яру, де також проживають люди, які втекли з Бахмута. Менше місяця тому ми відправили інший міжвідомчий конвой до Слов’янська з гуманітарною допомогою для мешканців Соледара, Часового Яру та Торецька. Ми були там багато разів до цього”, – зазначили в управлінні.

Станом на 2023 рік структури ООН із партнерами направили 26 міжвідомчих конвоїв до громад України, які живуть поблизу лінії фронту, підтримавши майже 230 тисяч людей. Понад 10 із них дісталися до громад Донецької області, що перебувають під контролем уряду України, забезпечивши вкрай необхідними речами близько 100 000 людей.

Як інформувала “Новинарня“, на 2023 рік Організація Об’єднаних Націй отримала запит на $5,6 млрд для допомоги постраждалим від війни в Україні.
8 березня Київ відвідав генсек ООН Антоніу Гутерреш, це був його третій візит в Україну з початку повномасштабного вторгнення росіян.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна