СБУ затримала ще одну свою співробітницю – називала “інсценуваннями” масові вбивства в Бучі

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Державним бюро розслідувань викрило на антиукраїнській діяльності ще одну посадовицю регіонального підрозділу Служби – вона виправдовувала повномасштабне вторгнення та воєнні злочини російських окупантів.

Про це повідомив пресцентр СБ України в четвер, 9 березня.

“Співробітниця намагалась представити збройну агресію рф проти України як «внутрішній громадянський конфлікт» і називала «інсценуваннями» масові вбивства і катування людей у Бучі. Крім того, вона негативно реагувала на звільнення українських територій, у тому числі о. Зміїний”, – йдеться в пресрелізі.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Читайте також:
СБУ впіймала ще одного зрадника серед своїх – працював на Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна