Україна стабілізувала оборонний периметр у Бахмуті, – британська розвідка

Протягом вихідних українські війська, ймовірно, стабілізували оборонний периметр у Бахмуті після попереднього просування російських військ на північ міста.

Про це інформує міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки вранці у вівторок, 7 березня.

Загалом українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили з обох сторін, відзначили в МО Сполученого Королівства.

За даними британської розвідки, орієнтовно 2 березня російський удар зруйнував міст через єдину дорогу з твердим покриттям до Бахмута, яка все ще перебуває під контролем України. Бездоріжжя, ймовірно, перешкоджає українським зусиллям з постачання, оскільки все частіше використовуються ґрунтові сільські дороги.

Ситуація в районі Бахмута. Мапа DeepState станом на 07 березня 2023

Розвідники також відзначили, що публічні розбіжності між ПВК “Вагнер” і міністерством оборони Росії щодо розподілу боєприпасів підкреслюють складність утримання високого рівня особового складу та боєприпасів, необхідних для просування росіян із їхньою нинішньою тактикою.

Нагадаємо, 6 березня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, де обговорювали оборону Бахмута. Як повідомили в ОП, командувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач ОТУВ “Хортиця” Олександр Сирський висловилися за продовження оборони та подальше посилення українських позицій у місті. У вечірньому зверненні Зеленський зазначив, що інших пропозицій на Ставці не прозвучало.

Читайте також:
У боях за Бахмут загинув екіпаж Віталія Кобця з 93 омбр – герої репортажу “Новинарні”, які воювали на трофейному танку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна