І мільйони відповіли: “Героям слава!” Органи влади долучаються до флешмобу вшанування вбитого росіянами військовополоненого

Після розстрілу росіянами українського військовополоненого, який промовив в обличчя вбивцям “Слава Україні!”, соцмережами шириться флешмоб: тисячі користувачів пишуть дописи з відгуком “Героям слава!” і ставлять на обкладинки своїх акаунтів графіку Нікіти Тітова або малюнок Андрія Єрмоленка з цими словами.

Серед тих, хто долучився до цієї хвилі, і державні посадовці та інституції: президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністерство закордонних справ України, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Патрульна поліція, Верховна Рада, голови обласних військових адміністрацій тощо.

 

Як писала “Новинарня“, у понеділок, 6 березня, в соцмережах почало ширитися відео з російських джерел, на якому видно як окупанти розстрілюють беззбройного чоловіка в однострої ЗСУ. Він перед смертю спокійно каже: “Слава Україні!”

Генпрокурор Андрій Костін розповів, що через відео жорстокого та зухвалого розстрілу беззбройної людини головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ – порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також:
“І мільйони відповідатимуть “Героям слава”: Зеленський заговорив словами Бандери, коментуючи відео з розстрілом полоненого

Омбудсмен зреагував на катування окупантами українського військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна