Росіяни не зможуть оточити Бахмут найближчим часом, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни зі США прийшли до висновку, що російським військам не вдасться найближчим часом оточити місто Бахмут на Донеччині, де в останні місяці точаться найзапекліші бої.

Про це йдеться у зведенні ISW за 4 березня.

Російські війська, схоже, забезпечили собі достатню позиційну перевагу, щоб здійснити розворот у певних районах Бахмута, але ще не змусили українські війська відступити і, ймовірно, не зможуть оточити місто найближчим часом.
Російські війська здійснили один обмежений підтверджений наступ поблизу Бахмута 4 березня”, – сказано у звіті.

Як повідомляв ISW 3 березня, українські ЗС, імовірно, створюють умови для контрольованого бойового відходу з особливо складних секторів Бахмута, хоча наразі не зрозуміло, чи прийняло українське командування рішення про відхід.

Аналітики зазначають, що російське просування в Бахмуті є повільним і не дає підстав вважати, що російські війська зможуть оточити Бахмут найближчим часом, а тим більше, що вони зможуть взяти місто лобовими атаками.

За оцінкою ISW, росіянам, швидше за все, вдалося просунутися досить близько до критичних шляхів сполучення з північного сходу Бахмута, щоб загрожувати українським шляхам відходу класичним розворотним рухом.

Метою розвороту є примусити противника залишити підготовлені оборонні позиції, і вона відрізняється від мети оточення, яка полягає в тому, щоб заманити в пастку і знищити сили ворога.

В ISW припускають, що росіяни, можливо, мали намір оточити українські сили в Бахмуті, але командування ЗСУ, швидше за все, дасть команду про відступ, ніж піде на ризик оточення.

Читайте також:
Під Бахмутом загинула бойовий медик Яна Рихліцька

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна