ISW припускає імовірність відходу ЗС України з частини Бахмута

В Інституті вивчення війни (ISW) припускають імовірність відходу Збройних сил України з частини Бахмута Донецької області, де російські окупанти ведуть бої за захоплення міста приблизно з травня 2022 року.

Про це йдеться в новому звіті ISW.

Аналітики зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 3 березня, підтверджують, що українські війська зруйнували два критично важливі мости в районі Бахмута. Зокрема, через річку Бахмутівка на північному сході міста та вздовж траси Хромове – Бахмут на захід від міста.

“Запобігання знищенню мостів, імовірно, свідчить про те, що українські війська можуть намагатися завадити руху РФ на сході Бахмута і обмежити потенційні шляхи виходу окупантів із Бахмута на захід”, – зазначається у звіті.

У ISW нагадують, що раніше, а саме 28 лютого, радник президента України Олександр Роднянський заявив, що за необхідності українські сили можуть відійти з позицій у Бахмуті.

Тоді він також поінформував, що Україна укріпила територію на захід від Бахмута так, що навіть якщо українські війська почнуть відступати, окупанти точно не зможуть швидко захопити все місто.

“Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне відступити з Бахмута, воно, судячи із заяв і даних про дії України, ймовірно, здійснить обмежений і контрольований відхід з особливо складних ділянок східного Бахмута”, – припускають фахівці.

Читайте також:
Командувач ССО Хоренко проінспектував роботу “спеців” у Бахмуті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна