Під Бахмутом загинула бойовий медик Яна Рихліцька

виправлено

Під Бахмутом під час евакуації поранених у п’ятницю, 3 березня, загинула волонтерка, військовослужбовиця, бойовий медик 93-ї бригади “Холодний Яр” Яна (“Яра”) Рихліцька.

Про це пишуть у соцмережах її друзі та воїни, яким вона в різний час допомагала.

До повномасштабного вторгнення РФ Яна працювала в ІТ-компанії, після 24 лютого 2022 року почала активно волонтерити, а у травні пішла служити парамедиком у Збройні сили, де врятувала не одне життя.

Їй було 29 років. Яна менше місяця не дожила до свого 30-річчя (народилася 2 квітня 1993 року)…

“Не можу повірити, що тебе немає. Що ти вже не напишеш ще один пост, як завершила черговий збір, когось врятувала, щось доставила, або про те, яких чудових людей ти зустріла. Що не пожартуєш гостро, але чесно, як вмієш тільки ти. Що ми не зберемось після перемоги, щоб відсвяткувати закінчення цього пекла, що не будемо грати в настолки, кататись на вєліках та розмовляти про відмінності характеру твоїх котів.
Я навіть не можу уявити, як багато болі та смерті ти бачила. Як багато ти зробила, щоб їх в нас було менше.
Як не можу уявити, скільки суперздібностей ти відкрила в собі, поки інші ховались та тікали. Шкода, що серед них не було безсмертя”, – написала Анастасія Бочерова.

Яна Рихліцька

“Ти вклалась у Перемогу, як мало хто робив. Без тебе не відбувалось би наших волонтерських див, ти найкраща була у всьому. У підсумку віддала найдорожче. Шкода лише що Перемогу не побачила. Але ти знаєш що вона буде.
Ми не спинимось, саме через таких, як ти”, – наголосила подруга загиблої Tanya Zenart.

Вона також повідомила, що батьки Яни попросили всіх, хто хоче їм допомогти, скидати кошти на потреби ЗСУ за посиланням (збір на помсту за Яру, банка Моно відкрита волонтеркою Майєю Смоляніновою).

Поховають Яну Рихліцьку в рідній Вінниці.

Ймовірно, останнє прижиттєве відео з Яною, яка надає допомогу пораненим військовослужбовцям у шпиталі Бахмута (вона з’являється в кадрі на 51-й секунді):

Яна-Яра-1 Яна-Яра-песик Яна-Рихліцька-відьма Яна-Яра
<
>

Читайте також:
Чітко бачили ціль: оприлюднено відео ракетного удару РФ по волонтерах у Бахмуті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна