Фонд Притули привіз з-за кордону рекордну партію бронетехніки, купленої за благодійні пожертви українців

Фонд Сергія Притули із благодійних пожертв українців закупив для потреб Сил оборони України 101 важкий бронетранспортер. Із них 24 гусеничні БТР “Спартан” уже прибули в Україну.

Про це в п’ятницю, 3 березня, повідомив голова фонду, громадський діяч і політик Сергій Притула.

“За кошти людей та бізнесів, які свого часу задонатили на “Спартани”, наш фонд закупив і доставляє в Україну історично рекордну партію бронетехніки, яка заходить не по лінії міжурядової комунікації. 101 бронетранспортер. Першу партію з 24 вже передали військовим”, – ідеться в дописі Притули в соцмережі.

Сергій Притула також виклав відео поміж бронетранспортерів, де він наголошує, що це вперше така велика партія бронетехніки придбана для українських військ за благодійні донати – “люди скинулися і купили”, а не як міжнародна технічна допомога з-за кордону.

Представниця фонду Притули Меланія Подоляк також нагадала, що збір починали на 50 “спартанів”.

“Вийшло купити 101, серед яких FV103 Spartan, Samaritan, Sultan, Stormer, Shielder, FV432 Bulldog, FV434 Samson. Вже привезли 24, решту чекаємо незабаром”, – написала Подоляк у фейсбуці, додавши фото.

Нагадаємо, у грудні партію БТР FV103 “Спартан” для ЗСУ з Британії привозив благодійний фонд Петра Порошенка.

Раніше 35 бронетранспортерів FV103 подарувала Україні Велика Британія.

Довідка

FV103 Spartan був розроблений в 1970-х роках як версія бронетранспортера зі складу сімейства бойових броньованих машин британської армії CVR(T), розроблених Alvis PLC. Машина надійшла на озброєння британських військових у 1978 році.

Spartan оснащувався бензиновим двигуном jaguar 4,2 xk. Довжина БТР становить 5,16 метра, ширина — 2,48 метра. Транспортний засіб може перевозити сім осіб: два-три члени екіпажу та чотири-п’ять осіб десанту. Він озброєний 7,62-мм кулеметом L37A1 і димовими гранатометами.

У британській армії FV103 використовувався невеликими спеціалізованими групами, такими як відділення керування мінометним вогнем, відділення стрільців-зенітників та розвідгрупами.

Читайте також:
Притула пояснив, чому замовлені його фондом БТРи Spartan мають таку високу ціну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна