Притула пояснив, чому замовлені його фондом БТРи Spartan мають таку високу ціну

Телеведучий і волонтер Сергій Притула на тлі критики пояснив ціну, за яку його Фонд планує закупити британські бронетранспортери FV103 Spartan.

Як передає “Новинарня” в вівторок, 8 листопада, в дописі в фейсбуці він пообіцяв прозвітувати про їх покупку, надавши відповідні чеки.

“Чи знали ми про існування ціни 29 500 фунтів, яка зараз гуляє мережею? Так, звісно ж. Проте ми зібрались купувати не 6, не 8, не 10 бронемашин. А 50-60-80 чи, можливо, 100. І це не той випадок, коли чим більше ти береш, тим більшу знижку тобі роблять. Це не конкурентний ринок”, – сказав Притула.

За його словами, озвучена його Фондом ціна у за один FV103 Spartan є “верхньою закупівельною планкою“, яка була поставлена “в філософію збору коштів”.

Фото: AFP via Getty Images

“Після того, як з України відбулося контрактування невеликих партій «Спартанів», на британському ринку відбулось суттєве пожвавлення по цій номенклатурі. І ті ціни, які були на ринку ще кілька місяців тому, зараз не є актуальними. Великі компанії скупляють у менших продавців більшість наявних на ринку «Спартанів» і монопольно правлять достатньо високу ціну в межах 100 тисяч доларів”, – пояснив Притула.

Він також додав, що озвучена його Фондом кількість у 60 бронетранспортерів FV103 Spartan, не остаточна.

“Ймовірно, це буде не єдина номенклатура бронетехніки, яку ми привеземо до України з Британії”, – пообіцяв він.

Контекст

2 листопада Притула оголосив збір на 50 британських бронетранспортерів FV103 Spartan. За півтори доби після цього його фонду вдалось зібрали 236 мільйонів гривень, яких має вистачити, за його словами, на закупівлю 60 таких бронетранспортерів.

У його благодійному фонді пояснювали, що збирали гроші на британські бронетранспортери FV103 Spartan, бо вони виявились “найбільш оптимальною пропозицією”, яка може задовольнити потреби українських військових на фронті в осінньо-зимовий період.

Читайте також:
“Повернись живим”, Фонд Притули та БФ “Бон” продадуть воєнні трофеї з аукціонів у “Прозорро”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна