У Києві підприємець постачав нацгвардійцям неякісні консерви – прийшла прокуратура

За фактом постачання неякісних продуктів харчування для військових на понад 9 млн грн правоохоронці повідомили про підозру підприємцю. 

Про це у середу, 1 березня, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що після початку збройної агресії Російської Федерації проти України, між суб’єктом господарювання та військовою частиною Національної гвардії України укладено договори на закупівлю консервів тушкованої свинини, а також консервів гречаної та перлової каш зі свининою.

“Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передав військовій частині Національної гвардії України недоброякісний товар на загальну суму понад 9,1 млн. грн. Відповідно до лабораторних досліджень поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ, є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини”, – йдеться в повідомленні.

З урахування отриманих доказів прокуратурою повідомлено про підозру підприємцю у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідство триває. Прокуратура продовжує вживати заходи до встановлення всіх осіб, причетних до постачання неякісних продуктів харчування військовослужбовцям.

Читайте також:
Міноборони відкрило ціни на харчування для військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна