НАЗК внесло Metro Cash & Carry в перелік міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло компанію Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни.

Таке рішення ухвалили через позицію керівництва компанії продовжувати діяльність в Росії, повідомили у пресслужбі НАЗК.

“Окрім того, що компанія продовжує сплачувати податки, тим самим підтримуючи військову машину РФ, керівництво компанії напряму займається транспортуванням російського газу до Центральної та Східної Європи, поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста”, — наголошують у НАЗК.

Metro також не відмовилася приймати оплату картками “Мир” російського Сбербанку та продовжує реалізовувати нові проекти у Росії, додали в агентстві.

Дослідники діяльності Metro Cash & Carry в Росії також звертають увагу на участь компанії в “ідеологічних” російських ініціативах. Зокрема, наприкінці 2022 року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа Metro в Росії торгує так званими “кувалдами Вагнера”.

“Це той самий “атрибут” найманців з терористичної ПВК “Вагнер”, що набув умовної популярності в РФ після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ПВК, які повернулися з українського полону. Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора”, — зазначили у НАЗК.

Чому внесення до переліку “міжнародних спонсорів війни” є важливим

“Мета НАЗК — зробити так, щоб будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із державою-терористом РФ і вони закрили свій бізнес в росії. Інститут репутації відіграє зараз ключову роль у світі міжнародних корпорацій”, — пояснили у НАЗК.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Внесення до цієї бази, що створена міжнародною компанією London Stock Exchange Group, має допомогти захистити світовий фінансовий сектор від спонсорів російської війни.

Читайте також:
НАЗК внесло французьку корпорацію Auchan до переліку міжнародних спонсорів війни

НАЗК віднесло Procter&Gamble до міжнародних спонсорів війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна