У ЗСУ прокоментували знищення активності росіян на Вугледарському напрямку

На Вугледарському напрямку ворог упродовж чотирьох останніх діб знизив свою активність. Це пов’язано як з погодними умовами, які не дозволяють рухатись техніці, так і з масовою відмовою окупантів йти у наступ.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” 27 лютого повідомив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

“Ворог четверту добу дещо знизив свою активність. За минулу добу він спромігся лише на 15 штурмових дій. Якщо порівнювати з місячними даними, то це було до 60 штурмових дій за день. Можливо, це пов’язано з погодними умовами, які не дають можливості зараз активно використовувати техніку. Але ще до того там велика кількість повідомлень від наших розвідників, які досить вдало працюють, що там відбувається у ворога і в тилу, і на передовій – там дуже часті відмови від участі у бойових діях”, – повідомив Дмитрашківський, якого цитує “Укрінформ“.

За словами речника, на згадану ділянку фронту прибув новий підрозділ ворога – 136-та бригада, яка була створена для війни в Чечні. На сьогодні вони перебувають на Донецькому напрямку, й орієнтовно до 5 березня “приймають” лінію оборони, яку вони триматимуть.

Крім того, Дмитрашківський поінформував, що на Запорізькому напрямку ситуація залишається без змін, активних штурмових дій не відбувається, однак ворог активно обстрілює українські позиції.

Нагадаємо, 9 лютого було придушено російський наступ під Вугледаром, відбулося знищення значної частини підрозділів 155-ї бригади морської піхоти Росії.

Читайте також:
Генштаб заявив про провал наступу росіян з боку Куп’янська і Вугледара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна