Генштаб заявив про провал наступу росіян з боку Куп’янська і Вугледара

Сили оборони України придушили спроби російських військ провести масштабні наступальні дії в районі Вугледара на південному фланзі Донеччини та на північному фланзі – з боку Куп’янська і Лимана.

Про це в четвер, 23 лютого, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

“На даний час наступи в районі Вугледара та на Куп’янському і Лиманському напрямках провалилися. Але ворог підтягує резерви”, – сказав Громов на брифінгу в Military Media Center.

“Важливість для РФ проведення нової хвилі наступу також зумовлена прагненням зірвати підготовку Сил оборони України до майбутніх дій, поставки нам зброї країнами-партнерами, а також захистити сухопутний коридор до тимчасово окупованого Криму”, – зазначив представник Генштабу ЗС України.

Крім того, бригадний генерал Громов додав, що російський агресор “продовжує шукати ресурси – ставка робиться як на власний військово-промисловий комплекс, який має певні обмеження, так і на деякі іноземні країни”.

Читайте також:
Придушення російського наступу під Вугледаром: аналітики підсумували знищення танкових колон 155-ї бригади МП РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна