“Наполегливість змінює інституції”: Зеленський розповів, як “переламав” Гутерріша

Президент Володимир Зеленський розчарований тим, що багато міжнародних організацій виправдовують свою слабку підтримку України тим, нібито у них “не той мандат”.

Про це він сказав під час пресконференції “Лютий. Рік незламності” у річницю повномасштабного російського вторгнення, пише “Главком“.

Глава держави зазначив, що йому таки вдалося “переламати” генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

“Знаєте від якої відповіді від яких інституцій я втомився? “У нас не той мандат”. Ось і все. Тобто неуніверсальний мандат, неуніверсальний доступ, неуніверсальна організація… Але попри це, “поламали” в якийсь момент.

Організація Об’єднаних Націй на чолі з Гутеррішем – я йому дуже вдячний, що все-таки ми всі стали проактивними. Гутерріш приїжджав, відпрацював разом із турками посередництво [в “зерновій угоді”]. І зробили цей коридор для нашого зерна. Тож наполегливість змінює інституції”, – зазначив Зеленський.

Він також зауважив, що майданчик ООН може використовуватися для створення спеціального трибуналу над воєнними злочинцями РФ.

“У більшості своїй держави бояться створювати трибунали, думати про це, і ви розумієте, чому. Перед тим, як щось запровадити щось у себе в державі, потрібна політичне обʼєднання. ООН для цього дуже корисна”, – наголосив президент.

Він також додав, що деякі міжнародні організації “проявили свою неспроможність навіть у питанні обміну полоненими”.

Читайте також:
Гутерреш: Не будь-який мир в Україні, а той, що ґрунтується на цінностях Статуту ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна