Гутерреш: Не будь-який мир в Україні, а той, що ґрунтується на цінностях Статуту ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступає не за “будь-який” мир між Україною та Росією, а мир на основі принципів організації та міжнародного права.

Про це він сказав на пресконференції в Пномпені, Камбоджа, в рамках саміту АСЕАН, передає сайт Організації Об’єднаних Націй 12 листопада.

За словами генсека, російське вторгнення стало порушенням Статуту ООН та порушенням територіальної цілісності України.

Водночас Гутерреш наголосив, що дуже важливо створювати умови для поступового відновлення діалогу, який призведе до майбутнього миру.

Генсек ООН зазначив, що підтримує “не будь-який мир, а мир, що ґрунтується на цінностях Статуту ООН та на основі міжнародного права”.

Також Гутерріш сказав, що ООН також працює над пом’якшенням глобальної продовольчої кризи, розширюючи знакову ініціативу щодо повернення українського зерна на ринки та усуваючи перешкоди для російського експорту продовольства й добрив.

Нагадаємо, напередодні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що дипломатичний розв’язок війни в Україні наразі неможливий.

Читайте також:
Президент запропонував ООН створити нову глобальну платформу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна