Німецький канцлер визнав, що дипломатичний розв’язок війни в Україні наразі неможливий

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що дипломатичний розв’язок щодо припинення війни в Україні наразі неможливий.

Про це він заявив у п’ятницю, 12 листопада, під час дискусії, організованої мовником RND.

“Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася і щоб мир став можливим. Це також тема всіх переговорів, які я досі вів із російським президентом, і я не допустив, щоб будь-яка критика відвадила мене від телефонних розмов із президентом РФ через певні проміжки часу – часто дуже тривалі”, – сказав Шольц.

Однак, на думку німецького канцлера, війна Путіна перешкоджає будь-якому дипломатичному зближенню.

“Цією вбивчою війною, яку ми зараз переживаємо, Путін насамперед завадив усьому, що раніше відбувалося в плані переговорів”, – заявив федеральний канцлер.

Олаф Шольц наголосив, що виступає проти припинення вогню та замороження становища на умовах Кремля.

“Насамперед Росія повинна усвідомити, що ідея диктаторського миру ні до чого не призведе і що не можна просто пройтись фломастером по території й сказати, що це тепер моє. Тому диктаторського миру не буде, має бути інше розуміння”, – сказав він.

Канцлер Німеччини згадав про переговори, які він вів із Путіним у Москві незадовго до повномасштабного російського вторгнення в Україну. Президент РФ вимагав від Шольца, щоб в Україні не було “ніяких ракет, які загрожують Москві”, і щоб Україна не вступала до НАТО, а також говорив статус окремих областей на сході України.

“Жодна з причин, які там зіграли свою роль, не виправдала б цю війну, тому що нічого з цього насправді не відбулося”, – наголосив він.

Читайте також:
Берлінська конференція з відбудови України: Зеленський просить “фінансовий Рамштайн”, Шольц каже про “план Маршалла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна