Ердоган почергово поговорив із Зеленським і Путіним. Зеленський: “Там нема з ким говорити”

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з Володимиром Путіним після того, як поспілкувався з Володимиром Зеленським.

Про це йдеться в повідомленнях пресслужб двох лідерів увечері в п’ятницю, 24 лютого.

У директораті з питань комунікацій президента Туреччини зазначили, що насамперед розмова стосувалася наслідків руйнівних землетрусів і “розвитку подій навколо російсько-української війни, яка розпочалася рік тому”.

“Ердоган наголосив на необхідності досягнення справедливого миру, щоб запобігти подальшим людським жертвам і руйнуванням. Висловивши щире бажання Туреччини відродити угоду, досягнуту в Стамбулі, президент зазначив, що Анкара готова надати всіляку підтримку в цьому питанні”, – йдеться в повідомленні турецької сторони.

У Кремлі згадали лише про дискусію щодо “зернової угоди” й необхідності “усунення перешкод для відповідних поставок з Росії до країн, які цього найбільше потребують”.

Раніше в п’ятницю Реджеп Ердоган у телефонній розмові з президентом України Зеленським заявив про готовність зробити будь-який внесок в наближення миру на основі припинення вогню і переговорів.

Про цю розмову Володимир Зеленський згадав на своїй великій пресконференції ввечері 24 лютого. Він сказав, що торік президенту Туреччини не вдалося домовитися про переговори з Путіним, щоб уникнути повномасштабної війни, а зараз такі переговори вже неможливі для України.

“Я ще до вторгнення казав президенту Туреччини Ердогану: посадіть Путіна за стіл перемовин, не можна допустити ризику повномасштабної війни. Ердоган тоді не зміг цього зробити, тепер він вважає, що може. А зараз – ми не можемо”, – наголосив глава держави.

На питання журналіста, чи взяв би Зеленський участь в перемовах з Путіним, якби президент Туреччини її зараз організував, президент відповів заперечно: “Путін вже не та людина, там немає з ким говорити”.

Читайте також:
“Мені байдуже, що буде з Росією після її поразки”, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна