Посли ЄС не встигли погодити 10-й пакет санкцій проти Росії до роковин

Постійні представники держав Євросоюзу в Брюсселі не змогли погодити десятий пакет санкцій проти РФ до роковин повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це у Twitter 23 лютого написав кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

“Посли ЄС не змогли узгодити новий пакет санкцій проти Росії і сьогодні. Зберуться знову о 10:00 завтра”, – зазначив журналіст.

Раніше високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив упевненість, що десятий пакет санкцій проти Росії буде ухвалено до 24 лютого – річниці повномасштабного вторгнення.

За даними ЗМІ, у новому пакеті санкцій ЄС передбачені обмеження щодо понад 60 російських посадовців і політиків, деякі з яких вважаються причетними до кампанії з примусового вивезення українських дітей до Росії.

Як оголосила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, новий пакет санкцій проти Росії буде оголошений Сполученими Штатами 24 лютого.

Читайте також:
ЄС продовжив санкції проти Росії через окупацію України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна