Зеленський підтримав петицію про відновлення е-декларування для чиновників під час воєнного стану

Президент Володимир Зеленський схвально відповів на петицію, яка вимагає відновити електронне декларування депутатів та інших посадовців, після того як воно було зупинене на період воєнного стану.

Відповідь оприлюднена 22 лютого у розділі петицій на сайті президента.

Петиція №22/177712-еп “Відновити декларування статків посадовців та депутатів” була запропонована політиком та військовим Олексієм Гриценком 30 січня 2023 року і зібрала 27925 голосів з 25000 необхідних.
Джерелосайт президента, голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія в Telegram

Детали: З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну і введення в країні воєнного стану з українських посадовців тимчасово зняли обов’язок декларувати статки.

У своїй відповіді Зеленський подякував Гриценку “за активну громадянську позицію та небайдужість” і повідомив, що на розгляді Верховної Ради зараз є законопроєкт, який поверне декларування в Україну.

Зеленський за результатами розгляду електронної петиції зазначив, що за чинною редакцією Закону України “Про запобігання корупції” “суб’єкт декларування зобов’язаний подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, кінцевий строк подання якої припадає на період дії
воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”.

“Водночас повідомляю, що 23.09.2022 народним депутатом України Д.Арахамією у Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України від 23.09.2022 № 8071 «Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської Комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського Союзу», який, зокрема, має на меті відновлення обов’язку подання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”, – ідеться у відповіді Зеленського на петицію.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив у телеграмі, що його законопроєкт №8071, який відновлює обов’язкове подання електронних декларацій, включено до порядку денного дев’ятої сесії Ради та створено робочу групу, щоб забезпечити його швидше ухвалення.

Нардеп нагадав, що напередодні законопроєкт підтримали посли G7.

Читайте також:
Після випадку зі “слугою” Халімоном влада має відновити доступ до е-декларацій, – нардеп

У розпал війни нардеп від “Слуги народу” Халімон придбав елітний маєток у центрі Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна