Україна бойкотуватиме чемпіонати світу через допуск туди боксерів із Росії й Білорусі

Збірна України з боксу не виступатиме на чемпіонатах світу серед жінок та чоловіків у 2023 році з огляду на допуск до цих змагань боксерів із Росії та Білорусі, які братимуть участь під своїми прапорами.

Про це в середу, 22 лютого, повідомляє “Суспільне” з посиланням на віцепрезидента Федерації боксу України Олега Ільченка.

“Відповідь наша чітка: наші спортсмени та представники Федерації боксу України не виступають там, де будуть виступати представники країн-агресорів – це Росія та Білорусь”, – сказав Ільченко.

Відтак Україна приєдналася до 9 країн, які вже оголосили про бойкот чемпіонатів. Це США, Польща, Швейцарія, Нідерланди, Велика Британія, Ірландія, Чехія, Швеція та Канада.

Крім того, віцепрезидент Федерації боксу України заявив, що наша боксерська збірна бойкотуватиме Олімпіаду-2024, якщо в ій братимуть участь боксери з Росії чи Білорусі.

Таким чином, повідомляє “Суспільне”, основним турніром для збірної України з боксу будуть Європейські ігри, що пройдуть у червні 2023 року в Польщі, де не буде боксерів з РФ та Білорусі. Також цей турнір буде відбірковим на Олімпіаду-2024.

Передісторія

У 2022 році були запроваджені санкції проти боксерів із Росії та Білорусі у відповідь на повномасштабну війну цих країн проти України. Вони полягали в недопуску представників збірних Росії та Білорусі до змагань.

У липні Україна закликала міжнародних партнерів заборонити росіянам та білорусам виступати на спортивних змаганнях навіть під нейтральними прапорами. Однак у вересні президент IBA, росіянин Умар Крємльов закликав скасувати санкції.

Наприкінці вересня IBA заборонила українським боксерам виступати під державним прапором на юніорському чемпіонаті Європи (через організаційні питання в самій ФБУ).

У жовтні 2022 року Міжнародна боксерська асоціація (IBA) повідомила, що поверне до участі у змаганнях спортсменів із Росії та Білорусі, бо зберігає “політичний нейтралітет”.

Читайте також:
Збірна США бойкотуватиме ЧС з боксу через участь росіян під прапором РФ

Під Вугледаром загинув тренер з боксу з Черкащини Олександр Воробйов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна