Збірна США бойкотуватиме ЧС з боксу через участь росіян під прапором РФ

Збірна США відмовилася від участі у чоловічому та жіночому чемпіонатах світу з боксу у зв’язку з дозволом росіянам брати участь у цих турнірах під державною символікою РФ.

Про це йдеться у заяві Федерації боксу США, яку цитує в четвер, 9 лютого, “Інтерфакс-Україна”.

У зверненні організації, текст якого опубліковано на сайті USA Boxing, наголошується, що позиція Міжнародної боксерської асоціації (IBA) порушує не лише санкції Міжнародного олімпійського комітету (МОК), які забороняють використання національних прапорів і гімнів Росії та Білорусі на міжнародних турнірах, а й принципи чесної ігри та прозорості.

Крім цього, в USA Boxing зазначили і інші причини, що вплинули на рішення бойкотувати ЧС. Серед них – непрозоре фінансове управління IBA та залежність від компаній, які перебувають під санкціями.

Жіночий чемпіонат світу з боксу пройде у березні 2023 року у Нью-Делі, чоловічий – у травні в Ташкенті.

МОК у лютому 2022 року рекомендував спортивним федераціям усунути росіян і білорусів від змагань через вторгнення РФ до України. Більшість федерацій, включно з IBA, наслідували рекомендації МОК. Однак у жовтні рада директорів IBA скасувала заборону допуску боксерів Росії та Білорусі до змагань під своєю егідою. Згідно з рішенням IBA, росіяни та білоруси виступатимуть зі своїми прапорами та гімном.

Читайте також:
Латвія готова бойкотувати Олімпіаду, якщо на ній будуть росіяни й білоруси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна