Ексміністру інфраструктури Пивоварському оголошено підозру в завданні державі збитків на понад $30 млн

Колишнім міністру інфраструктури та його першому заступнику повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, що у 2015 році завдало державі збитків на суму понад 30 мільйонів доларів США.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У повідомленні зазначається, що 22 лютого 2023 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора САП повідомили про підозру ексчиновникам, дії яких кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

Імена підозрюваних САП не називає, але як випливає зі згаданого в повідомленні 2015 року, йдеться про Андрія Пивоварського, який обіймав посаду міністра у 2014-2016 (в уряді Арсенія Яценюка).

Оскільки місцеперебування колишнього першого заступника міністра не встановлене, йому про підозру повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

“У 2015 році міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури, видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден у морському порту “Південний”.

Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту “Південний” є державною власністю та перебуває у користуванні “АМПУ” – і право на збори належить виключно державному підприємству.

За тим наказом держпідприємству призначалась усього частина коштів, а інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад 30 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз”, – зазначають у САП.

Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Читайте також:
З подачі Денисенка НАБУ відкрило проти міністра Пивоварського справу “за незаконне збагачення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна