США рекомендують Україні не зволікати з контрнаступом, – ЗМІ

США рекомендують Україні не зволікати з контрнаступом для закріплення своїх досягнень на фронті.

Про це повідомляє видання Politico.

“Адміністрація Байдена терміново вимагає від адміністрації президента Володимира Зеленського закріпити свої досягнення і, можливо, завдати власного контрудару”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіційні особи США вважають, що оборона України ось-ось увійде до критичної фази, коли Росія почне наступ.

“Білий дім також сказав команді Зеленського, за словами кількох офіційних осіб, готуватися до наступу зараз, оскільки зброя та допомога з Вашингтона та Європи течуть вільно, побоюючись, що підтримка з боку європейських сусідів України може бути обмеженою”, – повідомляє видання.

Також повідомляється, що Байден вирушає у понеділок, 20 лютого, до Польщі для зустрічі з президентом Анджеєм Дудою та лідерами НАТО. Американський лідер наголосить на необхідності того, щоб Захід дотримувався курсу з Україною.

Разом із тим, незважаючи на успіхи Києва, Росія, як і раніше, контролює майже 20 відсотків території України, і конфлікт уповільнився до жорстокої війни на виснаження.

Читайте також:
МЗС анонсувало візит “важливого гостя” до Києва на тлі поїздки Байдена до Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна