На сході загинули чотири бійці роти “Да Вінчі” – Джек, Росс, Джин і Кабан

Під час виконання бойового завдання на сході України загинули Євген Саража “Джек”, Ростислав Стадник “Росс”, Віталій Захарченко “Джин” та Юрій Кулик “Кабан” – воїни 1-ї окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі” у складі 67-ї механізованої бригади ЗСУ (донедавна – ДУК “ПС”).

Про це в неділю, 19 лютого, повідомили командир роти Дмитро Коцюбайло “Да Вінчі” та пресслужба підрозділу.

“Важка втрата. Для мене, для батальйону та України. В боях на сході, під час захисту України від російського ворога загинули наші бійці, побратими, друзі. Євген «Джек» Саража. Віталій «Джин» Захарченко. Ростислав «Росс» Стадник. Юрій «Кабан» Кулик.
Кожен був відданим своїй країні, народу та справі Воїном. Загинули Героями.
Ми мстимося за вашу загибель. Будемо битися до перемоги, доки не випалимо всіх окупантів до останнього з нашої землі. Подовжуємо вашу боротьбу, брати!” – написав “Да Вінчі” в фейсбуці.

Пресслужба спецпідрозділу розповіла про кожного:

Євген Саража “Джек”

Був добровольцем та воював з початку війни у 2014 році. У 2016-2019 роках був командиром 21-ї резервної сотні ДУК “ПС” Черкаської області. У 2019-му повернувся до цивільного життя, але продовжував допомагати побратимам як волонтер. У перші ж дні повномасштабної війни повернувся до “Вовків Да Вінчі”, щоб захищати Україну. Воював на найгарячіших напрямках. У цивільному житті мав бізнес, дружину, виховував двох дітей. Мріяв добудувати будинок та жити там із родиною.

Ростислав Стадник “Росс”

У цивільному житті ніколи не залишався осторонь важливих для держави подій. Брав активну участь в громадському житті країни. Займався волонтерською діяльністю. Був учасником громадського руху “Гонор”. 24 лютого, не зволікаючи, взяв до рук зброю та пішов захищати Україну.
Рік тому одружився. Мріяв після перемоги продовжити мандрувати з коханою світом.

Віталій Захарченко “Джин”

Родом із Бердянська Запорізької області. На початку повномасштабної війни місто потрапило до окупації, але Віталію з родиною вдалося вибратися звідти та переїхати на Рівненщину. У грудні 2022 року приєднався до лав ЗСУ. Удома на нього чекали дружина з дитиною.

Юрій Кулик “Кабан”

У цивільному житті захоплювався радіотехнікою. Відслужив контракт у ЗСУ та звільнився за рік до початку повномасштабної війни. У грудні 2022 року приєднався до лав 1-ї окремої штурмової роти ДУК.
Мав дружину та двох дітей. Говорив, що головне – повернутися додому живим, але спочатку треба помститися за смерть наших лицарів та дітей, що залишилися без батька.

Читайте також:
Приліт по евакомобілю: на фронті загинув боєць спецпідрозділу “Кракен” Влад Сергєєв

“Ідемо правильним курсом, наступного року звільнимо Крим”. Прогнози Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна