ДУК “Правий сектор” став 67-ю механізованою бригадою ЗСУ

Добровольчий український корпус “Правий сектор” переформатований у 67-му окрему механізовану бригаду “ДУК” у складі Збройних сил України.

Про це повідомив речник підрозділу Тарас Корніюк, вітаючи 12 грудня від імені 67 омбр із Днем Сухопутних військ ЗСУ, до яких тепер належить “ДУК”.

“Від добробату ідейних однодумців зразка 2014-го підрозділ виріс до кількох тисяч побратимів вже 67-ї окремої механізованої бригади “ДУК” у складі ЗСУ. Та збереглися основні риси ДУКівців. Сміливість, націоналізм та ненависть до ворога – ось що вирізняє командирів та бійців підрозділу, з якими знайомий не один фронтовий рік”, – написав Корніюк у фейбсуці.

Тарас Корніюк раніше був спортивним кореспондентом на каналі ICTV, із 2014 року став військкором. Згодом працював в офісі президента України.
“Від грудня 2022-го став учасником війни у лавах Добровольчого українського корпусу. Змінив теплі кабінети ОП на військовий побут”, – пише Корніюк, який тепер служить у 67 омбр “ДУК” разом з Андрієм Стемпіцьким “Летуном”, Дмитром Коцюбайлом “ДаВінчі” та іншими видатними воїнами.

Як інформувала “Новинарня“, про те, що ДУК стає частиною ЗСУ, стало відомо у квітні 2022 року.

 Читайте також:
У боях на Донеччині загинув Олександр Попов “Дракон” із ДУК, який воював із 2014-го

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна