“Війна добробатів закінчилась”: ДУК “Правий сектор” стає частиною ЗСУ

Командувач Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Андрій Стемпіцький “Летун” заявив про те, що “війна добробатів закінчилася”, і ДУК “ПС” стає частиною регулярної армії – як окрема військова частина в складі ЗСУ.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій 16 квітня.

“Від 24 лютого 2022 року, коли відбулось повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, формат ведення бойових дій доволі суттєво змінився. Війна добробатів закінчилась, почалась війна регулярних сил ЗСУ.
Командуванням ДУК “ПС” було прийняте рішення про формування окремої військової частини Добровольчого українського корпусу в системі ЗСУ”, – заявив Летун.

Стемпіцький підкреслив, що за його розпорядженням процес формування такої окремої військової частини вже триває.

“Наразі, відрядженим для виконання цієї задачі, офіцерським складом ДУК “ПС” в неймовірно короткі терміни створено в/ч, якому вже присвоєно відповідний номер військової частини.
Офіцерам ДУК “ПС” вдалось здійснити нездійсненне і реалізувати перший в Україні прецедент, коли в такі стислі терміни в умовах війни створюється повноцінна боєздатна військова частина.
Завдяки максимально оперативній роботі командирів 1-го, 2-го, 3-го, 4-го батальйонів ДУК ПС, відбувається активна мобілізація бійців нашого Корпусу”, – розповів командир.

За його словами, процес переведення бійців ДУК “ПС” до військової частини відбувається шляхом мобілізації через військомат – “щоб після перемоги, коли закінчиться воєнний стан, кожен боєць демобілізувався і повернувся до цивільного життя чи продовжував службу за власним бажанням вже як контрактник”.

Наразі є пряма можливість переведення до в/ч ДУК з інших військових формувань наших колишніх бійців та інших достойних воїнів.

Мобілізаційні телефони для добровольців.

Телефони для мобілізації:
+380687866749
+380660883451
+380961294097

Читайте також:
На Ізюмському напрямку загинув один із лідерів “Правого сектора” Тарас “Хаммер” Бобанич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна